Köttbullar Med Vitlök

Gjorde köttbullar igår som blev så goda. Hemma hos oss gillar vi vitlök så jag provade att ha i det. Det blev riktigt bra. 
 
Och hur man gör köttbullar och vad man gillar är ju väldigt olika. 
Jag mixade den gula löken och vitlök till en slät smet. Jag jag gillar att lägga ströbröd i vatten så det får svälla innan. 
 
Men som sagt att alla har nog sin egna favorit.  Men delar med mig av smeten jag gjorde idag. 
 
 
Ingredienser
1 kg Blandfärs
2 Små Gul Lök
3 Vitlöksklyftor 
10 Svartpepparkorn
1 Ägg 
0,5 dl Grädde
0,5 dl Ströbröd 
1 dl Vatten 
Salt
Peppar
Smör Till Stekning
 
1. Skala gul lök och vitlök. Dela gula löken mindre delar. 
 
2. Mixa gul lök, vitlök, pepparkornen och grädden till en slät smet. 
 
3. Häll upp ströbrödet i en mindre skål och slå på vattnet. Låt svälla en liten stund. 
 
4.  Ha i köttfärsen i en bunke. Ha i löksmeten och ströbrödet. Knäck i ägget och blanda runt. 
 
5. Vågar man kan man smaka av färsen rå. Annars provstek en liten köttbulle. Smak och se om det behövs med salt och peppar. 
 
6. Jag tycker bättre om att steka köttbullarna i ugnen. Men stekpanna går ju lika bra. 
När jag gör mina i ugnen på 250 grader. Gärna med grillfunktionen på. Det går snabbt så man måste ha lite koll. Ibland rör jag runt köttbullarna efter ca 4 min. Men det är egentligen inte nödvändigt. 
 
Serveras med sås som görs på grädd och köttsafter från köttbullarna. 
Blandfärs - Gullök - Köttbullar - Köttbullarmedvitlök - Spritsaköttbullar - Vitlök