Potatispannkaka i Ugn
Detta kändes dock lite som en lat variant av raggmunk. Men såklart gott.

Ingredienser
4-6 port
6 Stora Råa Potatisar
3 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
7 dl Mjölk
5 Ägg
Smör Eller Olja Till Formen
Till serveringen
Ta det ni gillar. Jag älskar tomater och skulle kunna ha det till allt.
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och riv potatisen grov. Här är anledningen till att jag alltid väljer stora potatisar. Det går bra att lämna en snutt för att spara knogar och toppar.
3. Vispa samman mjöl, salt, mjölk och ägg till en smet. Blanda ner potatisen i smeten.
4. Smörj en lämplig panna (exempel en vanlig långpanna). Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Pannkakan ska ha stannat och fått fin färg.
Det kändes ju lite tomt utan fläsk eller bacon. Men det är väl en vanesak helt enkelt.