Kebab På Falukorv
Skriver inga mått för det är bättre att ni smakar av detta.
Ingredienser
1 bit Falukorv
Spiskummin
Paprikapulver
Chilipulver
Peppar
Salt
Libabröd
Morot
Gurka
Tomat
Sallad
Créme Fraîches
Majonnäs
Ketchup
Dijonsenap
1. Hyvla eller skär falukorven i tunna remsor. Krydda korven med spiskummin, salt, peppar, chilipulver och paprikapulver. Rör runt så det fördelas jämnt över korven. Kan med fördel stå och dra ett tag.
2. 3 dl créme fraîche delade jag på till två såser.
För enkelhetens skull blandade jag 3 dl créme fraîche med 3 msk majonnäs. Häll upp hälften i en annan skål. I den ena skålen blandar du i dijonsenap och i den andra ketchup.
Salta och peppra. Smaka av och ha i mer om behov finns. I ketchupdressingen hade jag i en liten klick tomatpuré.
3. Skär grönsakerna i önskad storlek.
4. Stek falukorven i lite olja tills du tycker den fått lagom med färg.
5. Värm libabröden lite snabbt i micron.
Servera och njut av falukebaben.

Tillbehören kan man variera efter eget tycke.

Varför har du inga mått på kryddningen? Skulle uppskattas så man faktiskt kan använda receptet!