Morotskaka i Långpanna

Dåligt med uppdatering men det är pga att jag har börjat jobba igen. 
Men snart är jag tillbaka med nattjobb och får lite mer fritid. 

Igår var det middag hos pojkvännens föräldrar. Jag känner mig ju så bortskämd när man blir bjuden på mat. Så igår hade jag med morotskaka för att bidra med något iaf. 

Denna kaka är väldigt uppskattad av mina kollegor. Så jag rekommenderar att ni provat den. 

Ingredienser
4 Ägg 
4 dl Strösocker 
200g Smält Smör 
6 dl Rivna Morötter 
4 dl Vetemjöl 
2 tsk Bikarbonat 
2 tsk Bakpulver 
1 tsk Kanel 
1 tsk Kardemumma 

Glasyr
200g Philadelphiaost 
150g Mjukt Smör 
3 dl Florsocker
3 tsk Vaniljsocker 

1. Smält smöret och låt det svalna lite. 
2. Sätt ugnen på 175 grader. 
3. Riv morötterna fint. 
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 
5. Rör ner smöret och dem torra ingredienserna. 
6. Rör ner morötterna. 
7. Smöra och bröa en långpanna. 
8. Ha i smeten och försök få ut den så jämnt som möjligt. 
9. Grädda kakan i mitten av ugnen. Tiden är lite olika så håll koll. Men skulle känna med sticka i mitten av kakan efter 15-20 min. Stickan ska vara torr. 
10. Låt kakan svalna innan du har på glasyren. 
11. Om inte smöret till glasyren är framme så ta fram det och låt det mjukna. 
12. Ha i philadelphiaosten, florsockret och vaniljsockret i bunken med smör och vispa ihop till en kräm. Vispa inte för mycket då ökar risken för att den blir för lös. 
13. Smeta ut glasyren på kakan och servera i lagom stora bitar.  


(null)


(null)


(null)
Det är ju en rätt mäktig kaka så bitarna behöver ju inte vara för stora. 
bakaiplåt - florsocker - kaka - morot - morotskaka - morotskakailångpanna - philadelphiaost