Crêpes Med Champinjonstuvning
Efter många recept så har jag äntligen hitta ett som funkar för mig.
Jag är ingen höjdare på att steka pannkakor. Så mina blir kanske lite tjocka. Men det funkar för mig och det är gott.
Smeten räcker till 8-10 pannkakor. Beroende på storlek på panna och hur tjocka.
Ingredienser
4 Ägg
2,5 dl Vetemjöl
6 dl Mjölk
0,5 tsk Salt
Smör Till Stekning
1. Vispa mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ned resten av mjölken, äggen och salt.
2. Stek så tunna du vill ha dem. Ha i lite smör i pannan efter varje pannkaka.
3. Låt pannkakorna svalna medan du gör champinjonstuvningen. Eller är dem med sylt.
Champinjonstuvningen är väl en sån sak som varierar i hur man vill ha en stuvning.
Jag har den gärna lite fastare så den inte rinner så mycket.
Tycker heller inte om när det är för lite svamp. Ska vara gott om svamp!
Ingredienser
250g Champinjoner
2 msk Smör
3 msk Vetemjöl
1,5 dl Vispgrädde
2-5 dl Mjölk
Vitpeppar
Salt
Smör Till Stekning
Riven Ost
1. Sätt ugnen på 200 grade.
Skiva champinjonerna och stek i smör. Stek lite i taget så går det lite snabbare. Jag brukar inte steka dem riktigt helt igenom. Vätskan från champinjonerna ger smak i stuvningen.
2. Smält smör i en kastrull på medelvärme. Ha i vetemjöl och vispa ihop.
3. Ha i vispgrädden och låt det sjuda så grädden tjocknar. Borde gå ganska snabbt.
4. Ha i 2 dl av mjölken. Vispa och ha i champinjonerna.
5. Låt det sjuda lite och häll på mer mjölk om du tycker att den är för fast.
6. Salta och peppra och smaka av.
7. Är stuvningen för lös låt den sjuda ett tag till. Men rör runt så den inte bränns fast.
Tycker du den är för fast ha i lite mer mjölk.
8. Ha i mer salt och peppar om det behövs.
9. Ha några matskedar stuvning på en pannkaka och vik ihop till ett paket. Eller försök att rulla på något snyggt sätt. Lägg i en ugnsform.
10. Grädda i ugnen till osten fått fin färg.
Jag brukar låta stuvningen stå och svalna lite så den inte är så varm när man gör crêpes.

Champinjonerna på bilden behöver ett pr minuter till i pannan. Men jag steker som sagt aldrig dem helt igenom.

Jag har hellre för mycket svamp än för lite. Värsta som finns när det snålas med stuvning.

Mina brukar bli mer som små paket än rullar. Övre sidan ner över stuvningen sen ena sidan in mot mitte. Och andra sidan överlappar första sidan. Sen ner på flärpen som är kvar. Så hamnar undersidan uppåt.

Jag hade lite sallad och gurka som jag hade på lite balsamico och olivolja på.