Friterade Räkor I Salladsblad
Men vem orkar stå och trä på pinnar och göra fler rätter till lunch. Och jag friterar ju inte två räkor när jag är själv.
Så det fick bli åtta räkor i salladsblad till lunch.
Jag hade tempura frityrmix från Santa Maria. Man kan ju naturligtvis göra egen frityrsmet. Ibland vill man dock att de ska gå lite lättare.
Ingredienser
8 Råa Skalade Vannameiräkor
Frityrmix 70g (halv påse)
1 dl Vatten
Panko Till Räkorna
Rapsolja Till Fritering
Salladsblad
Babyplommontomater
Gurka
Morot
Sötsur sås
1. Hetta upp oljan till ca 175 grader.
2. Vispa ihop frityrmixen med vatten till en slät smet. Häll upp panko på en tallrik.
3. Skär ett litet snitt i "ryggen" på räkan.
4. Lägg räkorna i smeten och vänd dem sedan i panko. Lägg dem panerade på ett bakplåtspapper om oljan fortfarande inte är varm.
5. Förbered gurkan, morot, tomater och sallad medan räkorna friteras. Fritera inte för många på en gång. Jag använde en mellan kastrull och friterade två i taget.
6. Skär/hacka grönsakerna efter eget tycke. Jag strimlade även lite sallad för att ha i.
7. Ta upp friterade räkorna och lägg på ett hushållspapper så det suger upp oljan lite.
8. Servera i salladsblad och med tillbehören. Jag använde romansallad. Enklast att få hela blad.

Riktigt fräscht med grönsaker och sötsura såsen.

Härligt krispiga blir räkorna med pankon.