Återuppståndelse och saffranskladdkaka

Jag har varit frånvarande väldigt länge nu. Men sommaren inehöll mycket jobb och mycket tankar. Orken fanns inte ritkigt. 

Så i höstas separerade Martin och jag. Orken då tröt när jag flyttade hem till mamma och pappa. Men nu är jag på plats i en liten lägenhet inne i Norrköping igen. Redo att blogga igen. 
Så jag tar återuppståendes så här lagom till jul istället för påsk. 

Tänkte även bjuda på ett litet recept som är oerhört uppskattat av kollegor. 

Saffranskladdkakan är nämligen omåttligt populär tydligen. 

Ingredienser
100 g Smör
0,5 g Saffran
100 g Vit choklad
2 Ägg
2 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl 

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ha i saffranet i smöret. Stäng av värmen eller dra bort kastrullen. 
  2. Dela chokladen i mindre bitar och ha i det i smöret. Blanda tills chokladen smält. 
  3. Ha i äggen och vispa ihop. 
  4. Vispa ned sockret och vetemjölet. 
  5. Jag använder pajform som jag smörjer med margarin och bröar med ströbröd. 
  6. I med smeten i formen och grädda i 20 min. 
Jag har ingen varmluftsugn numera. Så jg har kört med över och undervärme i ca 15 min och sedan bara övervärmen sista fem minutrarna. 
Då tycker jag den blev bäst i min ugn. Men ni känner ju eran egna ugn bäst. 

Bjöd på denna idag när gäster kom på lite fika. 
Men dåligt gjort av mig hann jag inte fota innan vi började. Så bilden är på en gul och fin smet i alla fall. 

(null)


Väldigt gott med grädde med lingon eller osockrade hallon i. 



Gofika - Kladdkaka - Saffran - Saffranskladdkaka