En Variant Av Pizzaiola

Fläskkotlett med ben är en styckningsdetalj som är tråkig. Den är riktigt tråkig att tillaga och blir sällan perfekt för min del. 
Men detta recept är så bra! Så köp hem kotletter och massa tomater. 
 
 
 
Ingredienser
4 port
4 Fläskkotletter
2 Krossade Vitlöksklyftor
1 Grovhackad Gul Lök
4 Skållade Tomater i Bitar
2 dl Kycklingfond (läs på förpackningen om ni använder koncentrat)
2 msk Rödvinsvinäger
2 msk Strösocker
3 msk Olivolja
½ dl Plockad Oreganoblad (Ca ½ Kruka)
Matolja till stekning
Salt 
Peppar
 
1. Salta och peppra köttet. Bryn det och vitlöksklyftorna i olja i en stekgryta på medelvärme. Stek ca 2 min på varje sida. 
 
2. Lägg i löken och stek tills den är mjuk. Tillsätt tomaterna och låt dom börja släppa vätska. 
 
3. Fortsätt med fond, vinäger och socker och låt det koka ihop på låg värme i 5-6 minuter. Kokar det torrt är det bara att ha i lite vatten. Smaka av.
 
4. Tillsätt olivolja och oregano mot slutet. Servera direkt. 
 
sist jag gjorde detta hade jag pasta till som funkar kanon. Så ta det som du gillar. 
 
 
Hade man haft tillgång till tomater  olika färger hade det varit otroligt fint i grytan med gula tomater också. 
Fläskkotletter - Fläskkött - Grönsaker - Gullök - Ris - Tomater