Frukostkorv Med Ris Och Tomatsås

Det här brukade vi få serverat till lunch i grundskolan. 
Då var det verkligen en favorit att få i skolan. Såsen är så enkel att göra så man tror inte det är sant. 
Men varning för er som tror att det är med riktig tomat i. Denna rätt är lämplig när man vill att det ska gå fort. 
 
Jag räknar på att två korvar är för en portion. Och i min butik säljs korvarna i 6-pack. Jag brukar koka upp ärtorna och skölja dom i riktigt kallt vatten så dom blir kalla. Man kan ju absolut bara låta dom tina. 
Men jag har en tendens att glömma att ta fram ärtorna. 
 
(null)
 
Ingredienser
3 port
6 Frukostkorvar
2 lagerblad
Salt
Pepparkorn
Gröna Ärtor 
Ris
 
Tomatsås
6,5 dl Vatten
2 Grönsaksbuljongstärningar
3-4 msk Tomatpuré (eller efter tycke och smak)
Maizena Redning För Mörka Såser
Salt och Peppar
 
1. Sätt igång riset och koka efter instruktionerna på förpackningen. 
 
2. Ha vatten till såsen i en rymlig kastrull och koka upp ihop med buljongtärningarna. 
 
3. Medan vattnet och buljongen kokar upp kan du sätta igång korven. Lägg korven i en rymlig kastrull och täck korvarna med vatten. Ha i lite salt, lagerblad och pepparkorn. Låt koka upp. 
 
4. Ha i tomatpuren i vattnet med buljongen. Rör runt tills det löst sig. Ha i maizena och låt det tjockna lite. Även här skiljer sig våra smaker. Så ha i lite maizena i taget och ha i så mycket du vill ha. Jag gillar ganska tjocka såser. Smaka av med salt och svartpeppar.  
 
5. Koka upp dom frysta ärtorna snabbt och skölj sedan av med iskallt vatten. Alternativt låt dem tina. 
Frukostkorv - Korv - Ris - Tomatsås - Ärtor