Kyckling- Och Ostquesadillas Med Salsa

Passade på att bjuda min lillebror på dessa quesadillas. Det gick såklart hem hos honom. Dock hade han nog önskat dom lite starkare. Men det är ju det fina med salsa som finns i olika styrkor. Man kan själv bestämma. 
 
Läs gärna igenom först ordentligt. Genomförandet med att steka tycker jag var lite knepigt. Så jag har ett alternativ som kommer i slutet av receptet. 
 
 
 
 
Ingredienser
1 Förpackning Soft Corn Tortillas 8 st
4 Strimlade Kycklingfiléer
250g Riven Cheddarost Och Mozzarella
1 Rödlök
1 Burk Salsa Thick’n Chunky Salsa 
1 Burk Majskorn
Matolja
Tacokrydda (frivilligt)
 
Gör så här:  
 
1. Värm stekpannan med olja och fräs kycklingen med tills den fått en gyllenbrun färg och är genomstekt. Jag använde tacokrydda men det stod inte med i orginalreceptet, så det är helt frivilligt.  
 
2. Hacka eller strimla rödlöken, öppna majsburken och häll upp osten. Smidigaste var att ha ingredienserna i skålar så du lätt har tillgång till varje råvara. För det kommer gå undan. 
 
3. Hetta upp en annan stekpanna med olja. Placera ett tortillabröd i stekpannan och lägg på ungefär en åttondel av salsan, kycklingen, rödlöken, majsen och osten.  Stek i ca en minut tills undersidan är lätt gyllenbrun och frasig. Vik försiktigt över halva tortillan med hjälp av stekslade och pressa ihop kanterna så att den försluts. Stek några minuter till. 
 
4. Upprepa tills alla bröden är slut. Halvera och servera med tillbehör. Jag hade sallad, tomat, gurka, gräddfil/creme fraiche och salsa. 
 
Jag tyckte göra som receptet var svårt. Så jag tog ett bröd i handen. Smorde på salsan över hela brödet, la kyckling, majs, lök och ost på halvan som mest låg i handen. Alltså du täcker hela med sås men fyllningen lägger du bara över halva. Vik ihop med andra handen och lägg ned i pannan och stek några minuter på vardera sida. Kan vara lite knepigt att vända, kanske kan behövas en stekspade till. Men sånt märker du. 
 
Jag provade även att lägga ett helt bröd i pannan och fylla det med fyllningen och sedan ett helt bröd över. Men det blev katastrof för mig. Fyllning överallt när den skulle vändas. 
Cheddarost - Grönsaker - Gurka - Isbergssallad - Lök - Majs - Matolja - Mozzarella - Quesadillas - Rödlök - Salsa - Tacokrydda - Tomat - Tortillabröd - kyckling