Hoisinkyckling Med Limemarinerad Gurka, Chilimajonnäs Och Rostade Sesamfrön
Detta recept fick jag när vi köpte Linas matkasse i somras.
Det är inte svårt, men kankse lite bökigt. Men jag kan lova att det är värt det.

2 personer
½ Gurka
1 Huvudsallad
1 Bit Ingefära (1msk finriven)
Ca 300g Kycklinglårfilé
1 Lime
½ dl Majonnäs
½ Röd Chili
½ Rödlök
1 Burk Sesamfrön (finns i kryddhyllan)
1 ¾ dl Jasminris
2 msk Ketchup
2 ½ msk Kinesisk Soja
1 Vitlöksklyfta
Olja
1 tsk Rödvinsvinäger
Salt
1 tsk Socker
1. Koka 1¾ dl jasminris enligt anvisning på förpackningen.
2. Picklad Rödlök: Skiva ½ rödlök i så tunna skivor som du kan. Använd en mandolin om du har. Lägg löken i en skål. Ha i 1 tsk socker och 1 tsk rödvinsvinäger. Låt stå tills det är dags att äta.
3. Limemarinerad Gurka: Skiva gurkan tunnt och lägg i en skål. Blanda med finrivet skal och saft från en halv lime och ½ krm salt.
4. Chilimajonnäs: Var noga med att skära ut dom vita hinnorna i chilin om ni inte vill ha så stark majonnäs. Finhacka ½ chilin. Lägg i en skål och blanda med ½ dl majonnäs och ½ kmr salt.
5. Hoisinsås: Finriv 1 bit ingefära (ca 1 msk) och lägg i en liten skål. Blanda med 2½ msk kinesisk soja, 2 msk ketchup och 2 tsk socker.
6. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Blanda ner hälften av det rostade sesamfröna i det kokta riset.
7. Strimla kycklingen och fräs den ihop med en pressad vitlöksklyfta och lite olja. Efter ca 4 minuter har du i hälften av hoisinsåsen. Låt koka ihop tills kycklingen är helt genomstekt.
8. Plocka blad från huvudsalladen och klyfta andra halvan av limen.
Servera rödlöken, gurkan, kycklingen, riset och majonnäsen i salladsblad. Använd resterande sesamfrönen som topping. Använd även resten av hoisinsåsen och saften från limklyftorna.
