Lasagne Med Solrosfrökräm Och Champinjoner
Köttälskaren i mig tvivlade starkt på att detta skulle vara gott.
Men jag hade fel igen.
Jag måste sluta tänka att allt vegetariskt är äckligt. Men i ärlighetens namn så finns det faktiskt en hel del som faktiskt är äckligt.
Men i alla fall. Jag måste verkligen bli bättre på att tänka positivt om vegetariskt.
Har ni inte testat vegetarisk Lasagne så kan jag rekommendera denna.

Ingredienser
4 portioner
2 dl Naturella Solroskärnor (kan bytas mot mandel eller hasselnötter)
500g Keso
1 Kruka Färsk Persilja
1 Stor Aubergine
1 l Hackad Färska Champinjoner
3 msk Smör
2 Vitlöksklyftor
Salt Och Peppar
Lasagneplattor (Torkade)
2 dl Riven Ost
Bechamelsås
2 msk Smör
4 msk Vetemjöl
7 dl Mjölk
1 Grönsaksbuljongstärning (1 msk Grönsaksfond)
1. Rosta solroskärnorna i en torr, het stekpanna. Plocka av bladen på persiljan och lägg i en bunke. Häll på solroskärnorna och keson. Mixa till en slät kräm med en stavmixer. Kan behövas en skvätt vatten eller mjölk för att få krämen lite lättare att jobba med. Blev väldigt hård annars.
Men använder ni hasselnötter eller mandel kanske det inte behövs. Den ska ju gå att ha ut på lasagneplatterna sen, så känn efter.
2. Hacka aubergine och champinjoner i önskad storlek. Skala vitlöksklyftorna och hacka.
3. Stek aubergine och champinjonerna mjuka med smör och vitlöken. Aubergine och champinjonerna släpper ifrån sig vätska så stek tills det mesta har dunstat. Salta och peppar.
4. Sätt på ugnen på graderna som står på förpackningen till lasagneplattorna. Det jag hade skulle gräddas i 190°C.
5. Bechamelsås: Ta en mellan stor kastrull och smält smöret och vispa ner mjölet. Vispa i mjölken lite i taget och låt koka upp. Ha i grönsaksbuljongstärningen och låt den lösas upp. Fortsätt vispa och koka såsen tills den tjocknar
6. Börja med lite bechamelsås i botten i ugnsformen. Lägg i lasagneplattor så det täcker formens botten. Stryck på solrosfrökräm på plattorna. Sedan på med ett lager av stekta aubergine och champinjoner. Bechamelsås på det. Sedan ett nytt varv. Det ska vara kräm och bechamel uppe på sista plattorna
Så ordningen blir Bechamelsås — Lasagneplattor — Solrosfrökräm — Aubergine och svamp.
Högast upp på strycker du på kräm och häller på bechamelsås.
Strö över den rivna osten. Jag la på lite champinjoner som topping.
7. Gratinera i ugnen så lång tid som det står på paketet med lasagneplattspaketet. Eller tills plattorna mjuknat och lasagnen har fått fin färg.
Jag hade en enkel sallad till. Men ta det du tycker om eller har hemma.



Jag upptäckte att det var enklare att bre krämen på plattorna innan man la ner dom i formen. Så jag måttade och delade plattor i passande bitar, innan jag bredde dom med krämen och la ner dom i formen.