Red Velvet Cupcakes

Dessa röda cupcakes är faktiskt riktigt goda och fina. Jag tror dessa får bli en minicupcake till tupperware partyt. 
 
 
Ingredienser
12 Stora
60g Rumstempererat Smör
150g Strösocker
1 Ägg
10g Kako
1½ msk Röd Hushållsfärg
½ tsk Vaniljessens
1¼ dl Filmjölk
150g Vetemjöl
½ tsk Salt
½ tsk Bikarbonat
1½ tsk Vitvinsvinäger
 
Frosting
300g Florsocker
50g Rumstempererat Smör
125g Naturell Kall Färskost
 
1. Sätt ugnen på 175°C.
 
2. Vispa smör och socker med elvisp på medelhög hastighet. Smeten ska vara lätt och fluffig. 
 
3. Vispa på hög hastighet och tillsätt ägget långsamt och vispa tills allt är välblandat. 
 
4. Blanda kakao, röd hushållsfärg och vaniljessens i en separat skål till en tjock och mörk massa. 
 
5. Tillsätt massan i smörblandningen och vispa noga tills smeten har fått en jämn färg.
 
6. Sänk till låg hastighet och häll långsamt i hälften av filmjölken.
 
7. Vispa tills filmjölken har blandats in ordentligt och häll sedan i hälften av mjölet. 
 
8. Häll i resten av filmjölken och sedan resten av mjölet.
 
9. Öka hastigheten och vispa till en slät smet. 
 
10. Sänk hastigheten igen och vispa i salt, bikarbonat och vinäger. Höj hastigheten och vispa några minuter. 
 
11. Fyll formar till 2/3 och grädda i ugnen i ca 20-25 min. Prova med sticka, inget ska fastna på stickan.  Låt dom svalna ordentligt innan du spritsar. 
 
12. Glasyr Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. 
 
13. Ha i osten och vispa tills det är helt ihopvispat. 
 
14 .Vispa smeten lätt och fluffig, ca 5 min. Men var försiktigt! Vispar man för länge och för fort blir den lös istället. Blanda på medelhög hastighet på elvispen. 
 
 
 
 
 
Choklad - Cupcakes - Frosting - Redvelvet - Redvelvetcupcakes - Rött - Sammetscupcakes