Chinese Egg Tarts med Körsbärskompott

I fredags hade bjöd vi över lite vänner på middag. 
Jag stod nästan hela dagen och förberedde dom asiatiska måltiderna. 
Jag har nog snöat in lite på det asiatiska just nu. Men nästa vecka kan det lika gärna vara italienskt som jag snöat in mig på. 
I detta inlägg får ni efterrätten. Den var faktiskt ganska lätt att göra.  

(null)

Ingredienser
12 st 

Deg
150 g Smör
3 dl Vetemjöl 
1,25 dl Strösocker
1 krm Salt
1 Ägg 

Fyllning
4 Ägg
1 burk Kondenserad Mjölk (sötad) 
1,5 msk Florsocker
1 tsk Vaniljsocker

Körsbärskompotten
500g Frysta körsbär
Strösocker (vid behov)
1 Gelatinblad

1. Skär smöret i tärningar och låt det stå en stund och mjukna. Blanda mjöl, socker och salt med smöret tills det blir en smulig deg.  Knäck i ägget och blanda  ihop till en deg. 

2. Dela degen i 12 lika stora bitar. Tryck ut degen i formen. Jag använde en muffinsplåt med 12 håll. Men engångsformar av aluminium funkar utmärkt det med. 

3. Ställ in i kylen i minst 30 min. 

4. Sätt ugnen på 200 grader. 

5. Fyllningen Vispa ihop ägg, den kondenserade mjölken, florsocker och vaniljsocker. 

6. Ta ut pajskalen och fördela smeten jämt mellan dom 12 pajerna. 

7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. 
Pajen ska vara lite krämiga i mitten. 
Jag gräddade dom och sedan värmde vi på dom lite i mikron innan serveringen. Dom är godast ljumna.  Men vill man och har tid kan man ju grädda dom när man ska servera dom. 
Men då är det bra om du hör körsbärskompotten tidigare så den hinner svalna. 

8. Körsbärskompott Jag lät körsbären tina lite innan jag använde dom. Men det är inte nödvändigt egentligen.  
Lägg dom frusna bären i kastrull ihop med och koka upp på medelhög värmen. Ska få ut så mycket vätska som möjligt.  Smaka om du behöver ha i socker, annars hoppa sockret. 

9. Sila av vätskan i en annan kastrull  Och spara körsbären tills lite senare. 

10. Egentligen ska man ha majsstärkelse (3 msk som löses i lite vatten). Annars lägg ett gelatinblad i kallt vatten i ca 5 min. 

11. Koka upp vätskan och ha i majsstärkelsen eller gelatinet.  Sjud en liten stund på svag värme tills gelatinet löst sig. 

12. Häll i körsbären och rör runt lite. Låt det svalna och servera till den ljumna pajen. 


Asiatiskt - Efterrätt - Kondenseradmjölk - Paj - Ägg