Pad Thai?

Vad är egentligen en Pad Thai? Jag körde på med det jag hade hemma och en Pad Thai sås. 
Så det får heta Pad Thai här, men är det fel så kan ni gärna hojta till. 
 
 
 
Ingredienser
2 Kycklingfiléer
1 stor Morot
1/3 Spetskål 
1 Portabellosvamp 
3 st Salladslökar 
2 klyftor Vitlök
1/2 pkt (150g) Risnudlar
Pad Thai sås
1 Ägg 
Salt
 
1. Strimla morot och spetskålen tunt. Hacka vitlöken lite grovt. Salladslöken skar jag i lite större bitar även den mörkgröna delen. Dela portabellon i önskad storlek. Jag skar den i ungefär samma storlek som salladslöken.
 
2. Jag skivade kycklingne i 0,5 cm bitar, men dela den som du själv tycker. 
 
3. Börja med att steka kycklingen i lite olja i en wok. När kycklingen börjar få en vit yta slängde jag i moroten, salladslök, vitlök, spetskålen och portabellon. Ha på sås efter tycke och smak, även salt efter smak. Låt puttra på medelvärme. 
 
4. Koka upp vatten och koka nudlarna efter instruktionerna på förpackningen. 
 
5. Ha i nudlarna i woken och rör runt så nudlarna blandas väl med det andra ingredienserna. 
 
6. Vispa ett ägg med en liten skvätt vatten i en skål. Frigör lite plats i wokpannan för ägget. Ha i ägget och stek på det medan du rör runt i ägget. Blanda sedan ut ägget med det andra i wokpannan. När ägget är klart är det bara att äta. 
 
 
 
 
Denna pad Thai sås hittade jag i en asiatisk butik. Int ehelt säker på om den finns i vanliga butik. 
Jag kan verkligen rekommendera att ta er till en asiatisk butik. Finns så mycket roligt som inte finns i vanliga matbutiker. 
 
Börjar fundera på att köpa en kokbok med asiatiska recept för inspiration. Skulle vilja bli bättre på att laga asiatiskt. 
 
Har ni tips på någon bra kokbok så lämna gärna en kommentar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
asiatiskmat - kyckling - padthai - risnudlar
Angelica Wåhlin

Det där såg galet gott ut!

Svar: Det blev riktigt gott😃
Cecilia Pettersson