Ramen/Nudelsoppa

Bjöd på en Ramen eller Nudelsoppa i fredags. 
 
Jag valde att koka egen buljong på kyckling. Men har man inte en hel dag på sig så kan man köra med buljongtärningar eller fond. Finns också recept på snabbare varianter av buljonger. Inte alla buljonger behöver koka i 7 till 9 timmar. 
Men jag hade hela dagen på mig så den fick koka/sjuda från kl 10 till kl 19. 
 
Om ni vill köpa samma ingredienser som jag använder så går det ju bra. Men jag skulle nog säga att det går lika bra att ta det som man har hemma. Alternativt köp sånt som ni vill ha i soppan sen. Men köp inte en hel purjolök bara för att ha en bit i buljongen. 
 
Mina ingredienser
Buljong
3 Kycklingskrov
Salladslök
Rättika
Själkselleri
Purjolök
Vitlök
Lagerblad
 
Tilbehör till soppa
Kycklingfilé
Kycklinglår 
Ingefära
Röd Chili
Koriander
Champinjoner
Vitlök
Rättika
Morot
Salladslök
Spetskål
Pak Choi
Böngroddar
Själkselleri
 
 
1. Buljongen Skär bort låren och bröstfiléerna från alla kycklingar. Jag lät vingarna sitta kvar för det är så lite kött på dom. 
 
2. Skala, rensa och gör rent grönsakerna och dela det sedan i bitar.
 
3. I med allt i en stor kastrull och på med vatten så det täcker allt. Min är på 10 liter och räckte gott och väl. 
 
4. Koka upp med lock och skumma av vart efter det blir skum på ytan. 
 
5. Låt det sedan koka på mellanhög värme i kanske 3 timmar med lock.
 
6. Sänk värmen och låt det sedan sjuda utan lock i ytterligare 2 timmar. 
 
7. Efter ca 5 timmar så plockade jag ur kycklingskroven. Silade av buljongen genom en finmaskad sil/durkslag ned i en annan kastrull. 
 
8. Koka upp buljongen på nytt. Sänk värmen och låt den koka en timme utan lock. 
 
9. Smaka av med salt, peppar och annan krydda som du tycker passar. 
 
10. Sedan kan buljongen stå och sjuda tills det är dags att äta. Den ska helst vara kokhet så tillbehören blir varma av buljongen. 
 
11. Tillbehören till soppan Jag använde kycklingfiléerna som jag skar bort i början. Ta av buljongen och koka filéerna i den. Du kan också koka låren eller om du hellre sparar dom i frysen. Kycklingen är inte huvudingrediensen så man behöver inte många filéer.
 
12. Dela grönsakerna i lagom stora bitar för att kunna ätas med pinnar. Har ni handskar hemma så använd dom när ni haterar den färska Chilin, annars tvätta händerna noga direkt efter hanteringen. 
 
13. Dela kycklingen i lagom bitar.  
 
14. Precis innan ni ska äta kan du koka nudlarna. Följ instruktionerna på förpackningen. Häll av och ha i nudlarna i kastrullen eller en skål. 
 
Man plockar det man vill i sin egna skål och häller på mängden buljong man vill ha. 
 
 
 
Så såg dte ut i min skål. 
 
 
Smaklig måltid. 
 
 
 
 
 
 
 
Asiatiskt - Buljong - Champinjoner - Grönsaker - Rättika - Salladslök - asiatiskmat - morot - spetskål - vitlök