Majsbröd Med Vetemjöl
Det är ju lite sötare än vanligt bröd.
Funderar dock på om man kan byta ut vetemjöl till majsmjöl. Tänker att jag ska prova det någon dag.
Ingredienser
4 dl Vetemjöl
6 dl Majsmjöl
5 msk Socker
1,25 tsk Salt
5 tsk Bakpulver
5 dl Mjölk
5 Ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och mjölken så det blir lite skum.
2. Blanda torrvarorna i en bunke.
3. Rör ihop till en smet. Men rör inte för mycket.
4. Klä en passande form i papper och smöra och mjöla kanterna. Min form var lite större så brödet blev inte så tjockt. Välj en som ni tror blir lagom men tänk på att det reser sig.
5. Grädda i ugnen i ca 25 grader.
Brödet ska bli gyllene och släppa från kanterna. Men känn med sticka i mitten.

Skar i mindre rutor då jag bjöd på jobbet.

Brödet är lite sötare. Så ett smör med havssalt i skulle ju vara gott till.