Nytt liv i bloggen och Skördebröd

Som rubriken lyder så ska jag försöka mig på med den här bloggen igen. 
 
Jag börjar med mina favoritfrallor.
borde baka dem lite oftare för dem är inte så väldigt svåra att göra. 
 
 
Skördebröd
ca 8 st
 
 
Ingredienser
3 dl Grahamsmjöl
5 dl Vatten
50 g Jäst
0,5 dl Rapsolja
1 msk Salt 
1 msk Sirap 
7-8 dl Vetemjöl 
 
 
1. Koka/ värm vattnet medan du mäter upp grahamsmjölet i bunken. 
2. Häll det varma vattnet över mjölet. Låt det svalna till ungefär 37 grader. 
3. Smula ner jästen när vattnet och mjölet har svalnat. 
4. Häll i oljan, salt, sirap och nästan all vetemjöl. 
5. Arbeta degen smidig och låt jäsa i bunke med handduk över i ca 40 min. 
6. Sätt ugnen på 200 grader medan degen jäser. Jag använder alltid vanlig ugn, alltså inte varmluft. 
7. Ta upp degen och knåda den. 
8. Gör 8 stora frallor eller flera mindre och lägg på plåt med bakplåtspapper på. 
9. Låt frallorna jäsa ytterligare 20 min under handduk. 
10. Grädda i ca 15 min. Om du är osäker på om dem är klara när du tar ut dem kan du knacka lite på undersidan. Låter det ihåligt är det klart. 
 
Låt svalna och ät. 
Går utmärkt att frysa brödet om man vill göra större sats på en gång. 
 
 
Det är ju något tillfredställande att se degen när den har jäst. 
 
 
Jag gjorde lite olika storlekar. Smä frallor till mig och stora till någon annan. 
 
 
En liten trevlig hög med frallor. 
 
En nygräddad fralla slinker alltid ner. 
 
 
Vad har ni för favoritpålägget på era frallor?
 
 
Grahamsmjöl - bröd - frallor - minafavoritfrallor - skördebröd - storafrallor