Pumpa- Och Zucchinibröd

 
 
Jag håller på och rensar här hemma lite i taget. 
För ett par dagar sen hittade jag gamla tidningar av BAKA, som nog inte finns längre. Tidningarna var från 2013 i alla fall. Jag kollade igenom och hittade några recept på mest bröd som jag tänkte att jag ska testa. Först ut blev då pumpa- och zucchinibrödet. 
 
Till nästa gång jag bakar det så ska jag byta ut kanelen mot brödkrydda. 
Man behöver alltså två brödformar till receptet nedan. Har ni bara en så halvera receptet bara. 
 
Ingredienser
2 limpor
 
175g Havregryn
600g Dinkelmjöl 
70g Linfrö
75g Solrosfrön
10g Salt
20g Bikarbonat
4g Kanel
200g Zucchini
200g Butternutsquash (pumpa) 
40g Honung
750g Naturell Yoghurt
 
Pumpakärnor till topping
 
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
3. Skala pumpan och riv den grovt. Riv även zucchinin grovt.
4. Blanda det rivna med yoghurt och honung. 
5. Häll blandningen över de torra ingredienserna och rör om noga. 
6. Smöra och bröa eller klä formar i bakplåtspapper. Och ha i degen i dem. 
7. Stör över pumpakärnor och grädda i ca 80 min. 
 
 
  (null)
Jag förberedde mig lite genom att riva pumpan och zucchinin dagen innan. Jag var rädd att dem skulle bli lite missfärgat. Men dem höll färgen bra. Förvarade det i varsin påse i kylen över natten. 

(null)
Jag använder alltid bakplåtspapper när jag gör sånt här bröd. Blir mindre jobb med rengöring efter. 

(null)
Brödet blev riktigt bra. Som jag nämnde ovan så ska jag prova med brödkrydda nästa gång. 
Ett tips är också att slå in limpan ordentligt i plastfolie innan det har svalnat. Läste att det håller det saftigt längre. Sen efter man skurit så förvara i plastpåse eller som man brukar. 

Tror detta bröd kommer passa utmärkt till nudelsoppan ikväll. 


Pumpazucchinibröd - bikarbonatbröd - bröd - butternutsquash - ingenjäsning - jäsningsfritt - limpa - pumpa - pumpazucchinibröd - zucchini