Corn Ribs i Airfryer

Har sett när folk har friterat delad majskolv. 
Men så såg jag att någon gjorde det i airfryer. Så då behövde jag ju testa! 
Orkar man så blanda kryddor efter smak. Men annars skulle nog grillkrydda funka. 

Receptet är ju hur man vill göra. Men skriver vad jag använde. 
Men känner man sig osäker kan man ju använda grillkrydd eller annan färdig kryddblandning som man gillar. 

Eller varför inte färdig marinad om du har det hemma. 

Gör hellre mer marinad än för lite. 

Marinad
Paprikapulver 
Chili 
Spiskummin 
Vitlökspulver 
Oregano 
Salt
Peppar 
Lite Brunt Farinsocker 
Olja 

1. Klyv majskolvar på längden i fyra delar. Var försiktiga så ni inte gör er illa på kniven. En lite längre kniv är att föredra så du kan pressa på ute på bladet. 
2. Blanda kryddor och olja i en skål. Pensla majsen med marinaden. 
3. Lägg ner i airfryer och kör på 200 grader i ca 10 min.  

Förmodligen har vi lite olika modeller av airfryer med olika effekt. Så kolla hur dem ser ut. Man vill ju inte att dem ska bli för torra. 

(null)

(null)

(null)


airfryer - cornribs - majs - majskolvar - marinad