Kyckling Tikka Masala
Och måste säga att det var riktigt bra kokbok. Absolut lite krångligare med alla såser och sojor som man inte är van vid att använda. Men man lär sig!
Något jag gör när jag nu mera lagar asiatiskt är att förbereda. Dela, hacka och mäta upp så är det bara att ha i när man väl sätter igång.
Ingredienser
800g Kycklingfilé
1 Gul Lök
1 msk Paprikapulver
2 msk Mald Spiskummin
0,5 tsk Malen Kanel
1 tsk Salt
500g Krossade Tomater
4 msk Kycklingfond
1 msk Strösocker
1 dl Vispgrädde
1 dl Matlagningsyoghurt
Matolja Till Stekning
1. Sätt igång vattnet till riset. Skär kycklingen i lagom stora bitar. Skala och dela löken i 8 delar.
2. Mät upp paprikapulver, spiskummin, kanel och salt i en liten skål.
3. Mät upp kycklingfonden och sockret. Jag hällde ner det i tomatkrosset.
4. Mät upp yoghurt och grädde i en annan skål.
5. Häll i riset i kokande vattnet.
6. Hetta upp olja i en gryta och ha i lök och kycklingen. Fräs lök och kyckling i ca 4 min. Rör runt ofta.
7. Ha i kryddorna du mätte upp. Rör runt så det fördelas jämnt över kycklingen.
8. Ha i tomatkrosset som du hade i fond och socker i.
9. Sänk värmen till medelvärme och låt det puttra i ca 5-6 min.
10. Rör ner grädden och yoghurten och låt koka ihop 2-3 minuter.
11. Häll av riset och servera ihop med grytan.
Jag hade även bröd till.

Plocka fram och mäta upp är att rekommendera. Smidigare sen när man ska tillaga grytan.

Lite mer disk när man gör så. Men jag tycker det är värt det.

Jag gjorde ett snabbt Naanbröd. Men det är också bröd där efter. Så har man tid så rekommenderar jag att göra det som tar lite längre tid.
Har inte bestämt mig för om jag ska dela med mig av receptet på brödet.
Får fundera på det lite. Kan alltid göra ett inlägg senare med det i så fall.