Rulltårta

Det snabbaste möjliga att slänga ihop när man får oväntat besök. Eller om man bara råkar bli sugen. 

Ingredienser
3 Ägg
2 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver 
0,5 dl Rumsvarm Mjölk
(Vaniljpulver) 
Valfri sylt i Valfri mängd

1. Sätt ugnen på 250 grader. Gärna lite innan du börjar, så ugnen är helt varm när du fått ut smeten på plåten. 
2. Klä en långpanna med bakplåtspapper. 
3. Vispa ägg och socker vitt och ordentligt pösigt. 
4. Sikta vetemjöl och bakpulver med i äggsmeten.  Jag hade i lite vaniljpulver. Men det är frivilligt. 
5. Ha i mjölken och rör försiktigt in mjölet med en slev eller slickepott.  
6. Ha ut smeten på plåten och bred ut den jämnt. 
7. Grädda i ca 5 minuter. 
8. Ta ut kakan och strö över strösocker. Lägg ett bakplåtspapper över och vänd runt kakan. Jag använde en plåt att vända runt. Men gör på det sätt ni känner er bekväma med att göra. 
9. Dra försiktigt bort bakplåtspappret. Att pendla med lite kallt vatten kan hjälpa. 
10. Ha på sylt i ett tunt lager över hela kakan. 
11. Rulla ihop kakan på långsidan med hjälp av pappret. 

Gräddningen går snabbt. Så håll koll.

Alltså receptet sa 1 dl sylt. Men det ser ju vem som helst att det är alldeles för lite. Så ta egen mängd. Men inte för mycket.

Kanske tredje gången jag bakar en rulltårta. Men det går ju så snabbt och är så barnsligt gott. Varför gör man det inte oftare.

fika - gofika - jordgubbssylt - rulltårta - snabbakat - sylt