Nyponlimpan

Sitter på jobbet och är så sugen på nyponlimpa. Tror jag får ta och göra en imorgon, eller idag blir det.
 
Receptet kan jag faktiskt dela med mig redan nu. Kan verkligen rekommendera detta och det är rätt så lätt att göra.
 
 
 
 
 

Ingredienser
1 Limpa
2 dl Dinkelmjöl
6 dl Vetemjöl
1 dl Solroskärnor el pumpakärnor
1 msk Bikarbonat
0,5 tsk Salt
2 dl Mjölk
4 dl Nyponsoppa
0,5 dl Ljus sirap
1 dl Dinkelflingor
 
Pumpakärnor/solroskärnor till garnering
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop mjölk, nyponsoppa och sirap i en stor bunke.
3. Blanda alla torra varor ingredienser i en annan bunke.
4. Ha i de torra ingredienserna i vätskan och rör till en jämn smet.
5. Klä brödformen med bakplåtspapper och häll i smeten. Garnera med pumpakärnor och solroskärnor.
6. Sätt in termometern och grädda tills innertemperaturen är ca 97 grader. Det brukar ta ca 1 timme.
7. Låt brödet vila en stund i brödformen innan du lägger det på bänken eller ett galler.
8. När brödet är ljummet plastar du in det med plastfolie. Dra åt plasten hårt. Låt det svalna över natten, så blir brödet saftigare.  
 

Bilderna är från 2016. Men jag lägger upp bilder på det nybakade brödet på instagram. Tänker bara att det är roligare med någon bild på brödet.
 
 
 
 
 

Bakning - bröd - dinkelflingor - dinkelmjöl - nyponlimpa - nyponsoppa - recept - solroskärnor