Kebab På Falukorv

Alltså det här har jag sett på bilder. Men jag har tänkt att det inte kan vara bra. Men det blev riktigt gott. 

Skriver inga mått för det är bättre att ni smakar av detta. 

Ingredienser
1 bit Falukorv 
Spiskummin 
Paprikapulver 
Chilipulver
Peppar 
Salt 
Libabröd 
Morot
Gurka
Tomat
Sallad 
Créme Fraîches 
Majonnäs 
Ketchup
Dijonsenap 

1. Hyvla eller skär falukorven i tunna remsor. Krydda korven med spiskummin, salt, peppar, chilipulver och paprikapulver. Rör runt så det fördelas jämnt över korven. Kan med fördel stå och dra ett tag. 

2. 3 dl créme fraîche delade jag på till två såser. 
För enkelhetens skull blandade jag 3 dl créme fraîche med 3 msk majonnäs. Häll upp hälften i en annan skål. I den ena skålen blandar du i dijonsenap och i den andra ketchup. 
Salta och peppra. Smaka av och ha i mer om behov finns. I ketchupdressingen hade jag i en liten klick tomatpuré. 

3. Skär grönsakerna i önskad storlek. 

4. Stek falukorven i lite olja tills du tycker den fått lagom med färg. 

5. Värm libabröden lite snabbt i micron. 

Servera och njut av falukebaben. 


Tillbehören kan man variera efter eget tycke.

(null)

chilipulver - cremefraîche - dijonsenap - falukorv - falukorvskebab - gurka - kebabmedfalukorv - ketchup - libabröd - majonnäs - morot - paprikapulver - sallad - spiskummin - tomat
Anonym

Varför har du inga mått på kryddningen? Skulle uppskattas så man faktiskt kan använda receptet!

Anonym

Varför har du inga mått på kryddningen? Skulle uppskattas så man faktiskt kan använda receptet!

Svar: För att det är bättre att du börjar med mindre mängd och smakar vartefter du blandar kryddor på korven. Så kör du ex på en halv falukorv så börja med en tsk vardera. Sen smaka av och se om du behöver mer av något specifikt eller allt.

Jag själv är lite känslig så min mängd kan vara markant mindre än vad du vill ha.

Plus att detta var mer ett test för att se om det var gott.
Cecilia Pettersson