Jordgubbskladdkaka
Ingredienser
250g Smör
3,5 dl Strösocker
1 krm Salt
1,5 msk Vaniljsocker
5 Ägg
4,5 dl Vetemjöl
Ca 400g Jordgubbar
Ev Florsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Ha i ägg, socker, salt, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
4. Vispa ihop allt med smöret.
5. Klä en plåt/ugnsform (25x35cm) med bakplåtspapper.
6. Skiva jordgubbarna.
7. Ha i smeten i formen och ha på jordgubbarna.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
9. Låt svalna och skär sedan i rutor. Vill man kan man pudra lite florsocker på rutorna när man serverar.
Efter gräddning. Jag körde 30 min. Men nästa gång kan jag nog bara grädda i 25 min.
Jag använde dubbla papper så sidorna skulle täckas lite bättre.
Inte lika kladdig som en hederlig kladdkaka. Men somrigt och gott är det.